DOLAR 32,3191
EURO 35,0714
ALTIN 2279,525
BIST 9020,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Torbalı’da işten çıkarılan işçiler eylem yaptı: Oğluna var da bize yok mu

İzmir’de Torbalı Belediyesi’nden işten çıkarıldıklarını söyleyen yaklaşık 100 kişi, Torbalı Meydanı’nda eylem düzenledi. Ellerinde, ‘Hani her şey çok güzel olacaktı’, ‘Martın sonu açlıkmış’, ‘Söz namustur’ dövizleri taşıyan işçiler, ‘Oğluna var da bize yok mu’ sloganı attı.

Torbalı’da işten çıkarılan işçiler eylem yaptı: Oğluna var da bize yok mu
29.07.2019
18
A+
A-

Torbalı Belediyesi’nde çalışırken bir önceki dönem işe girmeleri nedeniyle ya işten çıkarıldıklarını ya da birimleri değiştirilerek işten çıkmaya zorlandıklarını ileri süren yaklaşık 100 işçi, Torbalı Meydanı’ndaki belediye binası önünde eylem düzenledi.

‘Torbalı Emek ve Dayanışma İçi Platformu’ adı altında bir araya gelen işçiler, ellerinde, ‘Hani her şey çok güzel olacaktı’, ‘Martın sonu açlıkmış’, ‘Söz namustur’ dövizleri taşıdı, ‘Oğluna var da bize yok mu’ sloganı attı.

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Koray Koç, “Yeni belediye yönetimi tarafından baskıya, zulme ve sürgüne maruz kaldık. Verilen her görevlendirmeyi kabul ettik. Tebliğ edilen her işi yapmamıza rağmen, maalesef çalışmalarımız iş kanunun 18. maddesine göre sonlandırıldı. Torbalı halkının gözleri önünde işçi çıkarmayacağınıza dair namus ve şeref sözü verdiniz. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan tüm işçi kardeşlerimizin ailelerine göstermiş oldukları duruştan ötürü teşekkür ediyoruz. Bu bir hak ve hukuk mücadelesidir. Ekmekle oynanmayan yarınlarda görüşmek üzere” dedi.

DHA’nın haberine göre, işçiler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye işçilerinin işten çıkarılmayacakları yönündeki açıklamalarını da barkovizyondan izletti.

“GARİBANA 2 BİN TL MAAŞI ÇOK GÖRÜYOR”

Bağırsak kanseri tedavisi gören ve iki senedir Torbalı Belediyesi’nin engelli kadrosunda çalışan Akif Akbudak, “Bağırsağım dışarıda olmasına rağmen, belediye yönetimi değiştikten sonra benim enfeksiyon riskim olduğu bilinmesine rağmen temizlik işlerine verdiler. Ama ben pes etmeyip devam ettim ve ekmeğimin peşinden koştum. Bu haksızlık ve adaletsizliktir” diye konuştu.

Beyninde tümör olduğunu söyleyen ve belediyenin engelli kadrosunda çalışan Yaşar Alavurt da, “Önceden otoparkta çalışıyordum, sonra arşiv birimine alındım. Ardından da belediye bünyesindeki bir kültür merkezine alındım ve son olarak da işime son verildi. Oğluna 7 bin TL maaş veriyor ama bizim gibi garibana 2 bin TL maaşı çok görüyor. Bu haksızlıktır” diye konuştu.

Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, oğlunu belediyeye bağlı şirkete genel müdür yardımcısı olarak atamış, tepkilerinden ardından kararından dönmüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.