DOLAR 32,33
EURO 35,0707
ALTIN 2307,721
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Tunus’taki seçimlerde bir ilk!

Tunus’taki Nahda Hareketi Şura Konseyi Başkanı Abdulkerim el-Haruni, “Abdulfettah Moro’nun Nahda’dan cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi tarihi bir andır. Nahda Hareketi ilk kez kendi içinden birini cumhurbaşkanlığı için aday gösteriyor.” dedi.

Tunus’taki seçimlerde bir ilk!
08.08.2019
4
A+
A-

Tunus’taki Nahda Hareketi Şura Konseyi Başkanı Abdulkerim el-Haruni, eylül ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday gösterdikleri Abdulfettah Moro’nun uluslararası alanda kabul gören bir isim olduğunu ve hareketin ilk kez kendi içinden bir cumhurbaşkanı adayı çıkardığını belirtti. Haruni, başkent Tunus’ta düzenlediği basın toplantısında, “Moro’nun Nahda’dan cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi tarihi bir andır. Nahda Hareketi ilk kez içinden birini cumhurbaşkanlığı için aday gösteriyor.” dedi.

MORO, ULUSLARARASI ALANDA KABUL GÖREN BİR İSİM

Tunus’ta İslami yapıdan gelen bir ismin cumhurbaşkanı olması konusunda uluslararası güçlerden gelen bir kabulsüzlük durumunun olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Haruni, şunları söyledi:

“Gerek devletler, gerek demokratik güçler, gerekse Tunus’un demokratik sürecine destek veren ülkelerden uluslararası arenada Nahda’ya karşı bir veto durumu yok. Şayet başka devletlerden bu yönde bir veto olacak olursa da bu hareketi hiç ilgilendirmez. Çünkü Nahda, bir devlet adamını aday gösteriyor.”

Moro’nun uluslararası alanda yüksek kabule sahip değerli biri olduğunu ifade eden Haruni, Moro’nun Nahda’nın içinde ve dışında itidal sahibi, açılımcı ve uzlaşmacı bir kişi olarak tanındığını ve adaylığının bizzat Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi’nin önerisi üzerine gerçekleştiğini vurguladı.

“NAHDA KİMSENİN DESTEK SANDIĞI DEĞİL”

Haruni, Nahda Hareketi’nin ülke içinde üzerinde uzlaşılan bir ismin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesini arzuladığını ancak bunun sağlanamadığını ve kendi içinden bir aday çıkarmaya karar verdiğini dile getirdi.

“Nahda kimsenin destek sandığı değildir.” diyen Haruni, seçmenleri Moro’ya oy vermeye çağırdı.

Nahda Hareketi’nin eylül ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri için Tunuslu düşünür Abdulfettah Moro’yu aday göstereceği açıklanmıştı. Tunus’ta Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi’nin 25 Temmuz’da 93 yaşında hayatını kaybetmesi üzerine kasım ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri 15 Eylül’e alınmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri adaylık başvuruları 9 Ağustos’ta son buluyor. 

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.