DOLAR 32,3192
EURO 35,0781
ALTIN 2308,824
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Türkiye Uzay Ajansı’ndan heyecanlandıran paylaşım! 9 Şubat tarihi verildi

Türkiye Uzay Ajansı, 9 Şubat tarihini işaret eden bir video yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakında ilan edileceğini müjdelediği ‘Milli Uzay Programı’nın Salı günü açıklanması bekleniyor.

Türkiye Uzay Ajansı’ndan heyecanlandıran paylaşım! 9 Şubat tarihi verildi
06.02.2021
68
A+
A-

Türkiye Uzay Ajansı 13 Aralık 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayımladığı kararname ile kuruldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Uzay Ajansının kurulmasının ardından 18-19 Ocak 2019’da yapılan ilk toplantıda, Milli Uzay Programı’nın yol haritası oluşturuldu.

Çalıştay’da, uzay bilimleri ve teknolojileri, uzay uygulamaları, fırlatma ve malzeme teknolojileri, uzay hukuku, uluslararası ilişkiler ve finansman konuları ele alındı. “Milli Uzay Programı”nın hazırlanarak hayata geçirilmesi için çalışmalar yürütüldü.

A TAKIMI BELİRLENDİ, İLK TOPLANTI YAPILDI

Ağustos 2019’a gelindiğinde ise Türkiye’nin 20 yıllık rüyası olan Türkiye Uzay Ajansının A takımı belirlendi.

3 Eylül 2019’da ise Türkiye Uzay Ajansının yönetim kurulu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başkanlığında ilk kez toplandı.

Bakan Varank, bu toplantıda “Uzay ajansımızın, Türkiye’nin uzaydaki geleceğine yön verecek işlere imza atacağına inanıyorum.” dedi.

Türkiye Uzay Ajansı’ndan heyecanlandıran paylaşım 9 Şubat tarihi verildi…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDENİN YAKIN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Ocak 2021’de Uzay Ajansı tarafından hazırlanan 2021, 2030 milli uzay programını da yakın bir tarihte açıklayacaklarının müjdesini vermiş, bu alandaki hedefleri kamuoyu ve tüm dünya ile paylaşacaklarını söylemişti.

SALI GÜNÜ TÜM DÜNYAYA İLAN EDİLMESİ BEKLENİYOR

Dün ise Türkiye Uzay Ajansının resmi Twitter hesabından “İstikbalGöklerderi” ifadeleri ile bir video paylaşıldı. Uzay görüntülerinin yer aldığı videoda 9 Şubat 2021 tarihi işaret edildi. Milli Uzay Programı’nın Salı günü tüm dünyaya ilan edilmesi bekleniyor.

Kaynak Hürriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.