DOLAR 32,4328
EURO 34,4763
ALTIN 2488,131
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Ünlü ekonomistten Türkiye açıklaması: Benim için sürpriz

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, küresel ekonomide Türkiye’nin öneminin artacağının düşünüldüğünü bildirdi.

Ünlü ekonomistten Türkiye açıklaması: Benim için sürpriz
23.04.2022
10
A+
A-

​​​​​​Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası kuruluşların Bahar Toplantıları’na katılmak için geldiği Washington’da temaslarını sürdürürken, Türkiye’ye ilişkin olumlu değerlendirmeler geldi.

Ünlü ekonomistten Türkiye değerlendirmesi
IIF Başekonomisti Brooks, Bahar Toplantıları kapsamında yapılan sohbetlerden edindiği izlenimlere ilişkin Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Almanya’nın algısı korkunç
Almanya’nın algısını “korkunç” olarak nitelendiren Brooks, ülke için beklenenden çok daha fazla itibar kaybı olduğunu aktardı.

Brooks, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yönelik olası enerji ambargosunun ise Fransa’daki seçimlerin sonrasına kadar masada olmadığını kaydetti.

İnsanların savaş sonrası Çin’in küresel ekonomideki yerini yeniden değerlendirdiğine işaret eden Brooks, Latin Amerika’nın ise gelişen piyasalarda “favori” olduğunu belirtti.

Türkiye değerlendirmesi: Benim için sürpriz oldu
Brooks, Türkiye’ye ilişkin ise insanların uzun vadede öneminin artacağı yönünde düşünceleri olduğunu ifade etti.

Bunun kendisi için bir “sürpriz” olduğunu belirten Brooks, Türkiye’ye ilişkin değerlendirmenin bir gerekçesinin başka yerlerdeki bozulmaların Türkiye’yi göreceli olarak çok daha iyi göstermesi, bir diğerinin ise çok fazla Rus parasının gelmesi olduğunu aktardı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.