DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Yunan Başbakan Fransız savaş uçaklarıyla poz verdi!

Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de yaşadığı çaresizlik devam ediyor. Aradığı desteği bir türlü bulamayan Yunan yönetimi sürekli olarak kendisine müttefik kazanma arayışına devam ediyor. Ajansların servis ettiği fotoğraflarda Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in F-16 savaş uçaklarıyla poz verdiği görüldü.

Yunan Başbakan Fransız savaş uçaklarıyla poz verdi!
16.08.2020
5
A+
A-

Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin faaliyetlerinden rahatsızlık duyan Yunanistan kapana kısılmış durumdayken Başbakan Miçotakis’in verdiği fotoğraflar gündeme bomba gibi düştü. 

Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimde Türkiye’nin doğru ve kararlı duruşu karşısında sarsılan Yunanistan, dünyadan destek arayışlarına girmiş ancak bu çabaları Fransa’nın verdiği destek dışında sonuçsuz kalmıştı. 

Yunan Başbakan savaş uçaklarıyla poz verdi

AB ve ABD ile yaptığı görüşmelerden eli boş dönen Yunanistan’da bugün en önemli bayramlardan biri olan Meryam Ana yortusu kutlanıyor. 

Başbakan Miçotakis bu özel günde kutlamalara katılmak yerine üste bekleyen savaş uçaklarıyla poz vermeyi tercih etti. 

Yunan Deniz Kuvvetleri Komutanı Stylianos Petrakis Meryem Ana yortusunun dini törenlerin merkezi Tinos Adası’nda görüntülendi. Başbakan Miçotakis’in bu esnada üsse gidip uçakları incelerken poz vermesi ise şaşkınlık yarattı. 

Miçotakis, hafta içinde Fransa ile düzenlenen tatbikatın çok başarılı olduğunu belirtirken Yunan ve Fransız hava kuvvetlerinin caydırıcı bir rol oynadığını iddia etti. 

Ancak Başbakan Miçotakis bu özel günde savaş uçaklarıyla birlikte poz vererek Türkiye’ye ve dünyaya mesaj vermeye çalışıyor. 

Yanındaki heyetle birlikte uçaklarının bulunduğu üssü ziyaret eden Miçotakis’in bu hamlesi çaresizliğini saklamaya çalışan bir mesaj olarak değerlendirildi. 

Yunan Başbakan savaş uçaklarıyla poz verdi

Pompeo ve Dendias

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Yunan mevkidaşı Nikos Dendias’la buluşması ortaya elle tutulur hiçbir sonuç çıkarmamış olsa da Yunan medyasında ilk gündem maddesi haline geldi. 

Yunan Kathimerini gazetesi ise Türk-Yunan krizinin belirsizliğini koruduğunu yazarken ‘Krizde değişen diplomasi’ başlığını kullandı.

Kaynak Hürriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.