DOLAR 32,4724
EURO 34,7567
ALTIN 2442,525
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Avrupa Birliği Türkiye Raportörü Kati Piri’den skandal açıklama

PKK terör örgütünü savunması ile bilinen Avrupa Birliği Türkiye Raportörü Kati Piri’den Diyarbakır, Mardin ve Büyükşehir Belediyelerindeki görevden almalar ile alakalı skandal bir açıklama geldi.

Avrupa Birliği Türkiye Raportörü Kati Piri’den skandal açıklama
19.08.2019
8
A+
A-

Sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklama yapan AB’nin Türkiye Raportörü Kati Piri, “Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanları seçimlerden 5 ay sonra “terör suçlaması”yla değiştirildi. Tekrar. Halkın iradesine sıfır saygı” dedi.

TAM BİR TERÖRİST SEVDALISI

Lahey’de terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için açlık grevi yapanları ziyaret eden Kati Piri, PKK’lılara kendisine verdikleri destek için teşekkür de etmişti. Piri, “Seçimler için bana verdiğiniz destek çok büyük. Sokakta insanlar, ‘Kürtler bizden senin için destek istediler’ diyor. Desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum. AP’de Kürtlere özgürlük mücadelesi vermeye devam edeceğim” şeklinde konuşmuştu.

Daha önce de PKK’nın Avrupa’da tehdit oluşturmadığı yönünde açıklama yapan Kati Piri, terörist başının fotoğrafları altında gerçekleştirdiği konuşmasında “Mücadelenizi iyi anlıyorum” dedi. AP seçimlerinde Hollanda İşçi Partisi (PvdA) listesinden aday olan Piri, FETÖ ve PKK’ya yönelik operasyonlara da karşı çıkmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.