DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gaziantep °C

Makyaj Yapmayanların da Cildi Bakım İstiyor

Son zamanlarda koronavirüsten dolayı evde kalmak zorunda olan kadınlar, makyaj yapmadıkları için cildinin temiz olduğunu düşünüyor. Uzmanlar, bu düşüncenin çok yanlış olduğunu, makyaj yapılmasa da cildin bakıma ihtiyacı olduğunu söylüyor. Güzellik uzmanı Özcan Yalınkılıç Özaydın konuyla ilgili bilgiler verdi.

mesinin yanlış olduğunu belirterek, makyaj yapılmaması halinde de cilde bakım yapılması gerektiğini söyledi.

Makyaj Yapmayanların da Cildi Bakım İstiyor
06.08.2020
13
A+
A-

Özellikle kadınlar evde makyaj yapmadıkları zaman ciltlerinin çok iyi olduğunu düşünüyorlar. Makyajın önemi yok, canlı bir cildin parlak ve sağlıklı olması için temiz olması gerek. Bayram geldi, tatile gittik, sebep ne olursa olsun cildimizde herhangi bir problemimiz yok ise her zaman ayılık bakımlarımızı ihmal etmemeliyiz.

Ciltler çok ihmal ediliyor, özellikle bölgemizde bazı insanlar yeni yeni farkına varmaya başlıyor. Kesinlikle ihmal edilmemesi gereken en önemli yer cildimizdir. İnsanlar dışarıdan cildinin parlak ve canlı görünmesini istiyor. Cilt kalitesini hiçbir zaman kaybetmesini istemiyorlar. Cildin temel proteini vardır, o da kolajendir.

Kolajen ve hyalüronik asit cildin temel proteinidir, yaş ilerlediği zaman vücut 25’li yaşlardan sonra kolajen ve hyalüronik asit üretimini azaltıyor. Azalınca neler oluyor, örnek olarak bir inşaatın temeli neyse kolajen ve hyalüronik asit cilt ve vücudumuz için o demektir. Temel ne kadar sağlamsa cilt yapımız o kadar kaliteli olur. Cilde nem, parlaklık, dolgunluk veren maddeler, kolajen ve hyalüronik asidir.

Son zamanlarda kolajeni dışarıdan takviye olarak da almaya başladık. Sığır kolajenleri var, vejetaryen olmayan kadın erkek olmak üzere 18 yaşından sonrası bütün danışanlar kullanabilir. Evde makyaj yapmadıkları için ciltlerinin temiz olduğunu düşünenler öyle bir şey yok. Makyaj yapmıyorsunuz ama besleniyorsunuz, güneş kremi kullanıyor, yemek yapıyorsunuz, yemeğin buharına maruz kalıyorsunuz.

Sabah kalktığınızda duru suyla sadece yüzünüzü yıkıyorsunuz, bir şey kullanmadığınız için cildiniz temizdir diye bir şey yok. Siz dışarıdan görüyorsunuz, dışarıdan dokunuyorsunuz.

Haberizi.Com ile Artık son dakika haberler Burada sizde Haberin izini bırakmayın. Haberizi.com sizlere daha iyi haberler sunmak için desteklerinizi beklemektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.